VÁLASSZ SPORTÁGAT VESZPRÉMBEN!

Szeptember 23-án szervezik meg a „Válassz sportágat!” elnevezésű rendezvényt az Erdész utcai műfüves pályán. Ezt a Veszprém Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete gondozza és már ugyancsak hagyományosan egészíti ki minden évben a Fiatalok Napját.

A szervező egyesület részéről Kavalecz Gábor, elnök beszélt a részletekről, amiből kiderült, hogy a szombati napon délelőtt 10 és délután 2 óra között várják majd az érdeklődőket a sportpályára, ahol több, mint húsz helyi sportegyesület vonul ki azzal a céllal, hogy testközelből, szakavatott edzők segítségével lehessen kipróbálni a különböző sportágakat.

Kavalecz Gábor hozzátette, a testnevelő tanároknak az is a feladata, hogy megtalálják a fiatal tehetségeket, akik ezután kibontakoztathatják tudásukat valamelyik sportágnak, a mostani rendezvény pedig ebben is nagy segítségükre lehet, amellett, hogy bár a Fiatalok Napjához kötődik, ide minden korosztályból várnak embereket.

Az egyesület elnöke rámutatott, a rendezvény az Európa Kulturális Fővárosa-programsorozat keretében jöhetett létre.

Ráadásul nem is lesz tét nélküli, hiszen egy pontgyűjtő játékot is szerveznek, aki minél több sportágat kipróbál, az részt vehet egy nyereményjátékon, ahol értékes sporteszközöket lehet majd nyerni a Decathlon felajánlásával.

vissza